Ligt jouw hart ook bij de natuur?
Ga dan mee op stap met de natuurouders! We zijn nu met zijn achten, maar we willen graag groeien naar tien tot twaalf mensen. Heb jij tijd en zin om een paar woensdagochtenden per jaar met de kinderen mee te gaan? Voorkennis is niet nodig en je steekt er zelf ook wat van op.
Woensdagochtend 12 oktober gaan we dierensporen bekijken met groep 4 in het bos bij Abdij Sion. Groep 2 en groep 7 zijn dit jaar al op natuurexcursie geweest. Groep 2 heeft in het Pastoorsbosje met behulp van kabouter Ben geroken aan de aarde, de kastanjes en beukennootjes gesorteerd, en geproefd van de honing (waar komt dat vandaan?).
Het kabouterpad is voor de kinderen de eerste kennismaking met de natuurprojecten van het IVN (zie www.ivn.nl). Deze projecten worden door de natuurouders verzorgd.
De natuurprojecten vormen een speelse manier om kinderen respect voor de natuur bij te brengen via doe-opdrachten in kleine groepjes. Ieder project heeft een ander accent. Het kabouterpad (groep 2) laat kinderen zoeken, ruiken en voelen. Bij het sporenpad (groep 3/ 4) speuren ze naar dierensporen (een hol, een nest, uitwerpselen, braakballen, vraatsporen). In groep 5/6 bekijken ze de beestjes in de bodem en in het water. En als klap op de vuurpijl bezoeken de kinderen in groep 7 De Uiterwaarden waar ze onder meer de stroomsnelheid van de IJssel meten en naar rivierklei boren.
Spreekt het je aan, en heb je een paar woensdagochtenden per jaar ter beschikking? Aarzel dan niet om te bellen of te mailen met Mischa Verschuren, tel. 0570- 625 024, .

Nieuwsgierig naar de aanleg van ons nieuwe Groene schoolplein?

Klik hier voor het laatste nieuws

Binnenkort

Studiedag: alle kinderen vrij
vrijdag 18 okt 2019
Herfstvakantie
zaterdag 19 okt 2019
Streetwisedag (ANWB) / week van de luizencontrole
maandag 28 okt 2019
Maandsluiting groep 1 t/m 4 (ouders welkom)
vrijdag 01 nov 2019
10-minuten-gesprekken
woensdag 06 nov 2019
Studiedag: alle kinderen vrij
woensdag 06 nov 2019
Maandsluiting gr 5 t/m 8 met de voorleeswedstrijd (ouders welkom)
vrijdag 08 nov 2019
10-minuten-gesprekken
woensdag 13 nov 2019
Versieravond Sint
maandag 18 nov 2019
Sintviering
donderdag 05 dec 2019

Zoeken op deze site

Go to Top
JSN Epic 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework