Ligt jouw hart ook bij de natuur?
Ga dan mee op stap met de natuurouders! We zijn nu met zijn achten, maar we willen graag groeien naar tien tot twaalf mensen. Heb jij tijd en zin om een paar woensdagochtenden per jaar met de kinderen mee te gaan? Voorkennis is niet nodig en je steekt er zelf ook wat van op.
Woensdagochtend 12 oktober gaan we dierensporen bekijken met groep 4 in het bos bij Abdij Sion. Groep 2 en groep 7 zijn dit jaar al op natuurexcursie geweest. Groep 2 heeft in het Pastoorsbosje met behulp van kabouter Ben geroken aan de aarde, de kastanjes en beukennootjes gesorteerd, en geproefd van de honing (waar komt dat vandaan?).
Het kabouterpad is voor de kinderen de eerste kennismaking met de natuurprojecten van het IVN (zie www.ivn.nl). Deze projecten worden door de natuurouders verzorgd.
De natuurprojecten vormen een speelse manier om kinderen respect voor de natuur bij te brengen via doe-opdrachten in kleine groepjes. Ieder project heeft een ander accent. Het kabouterpad (groep 2) laat kinderen zoeken, ruiken en voelen. Bij het sporenpad (groep 3/ 4) speuren ze naar dierensporen (een hol, een nest, uitwerpselen, braakballen, vraatsporen). In groep 5/6 bekijken ze de beestjes in de bodem en in het water. En als klap op de vuurpijl bezoeken de kinderen in groep 7 De Uiterwaarden waar ze onder meer de stroomsnelheid van de IJssel meten en naar rivierklei boren.
Spreekt het je aan, en heb je een paar woensdagochtenden per jaar ter beschikking? Aarzel dan niet om te bellen of te mailen met Mischa Verschuren, tel. 0570- 625 024, .

woensdag 21 aug 2019