Op dinsdagmiddag 15 nov. doen de kinderen van groep 3 t/m 8 mee aan de nationale actie van Plan Nederland “Schaatsen of zwemmen voor water”.
Op school worden de kinderen geïnformeerd over het doel van de actie d.m.v. een dvd. Tijdens deze actie(week) gaan duizenden basisschoolkinderen schaatsen of zwemmen  om via gesponsorde rondjes geld bijeen te brengen voor het doel van dit jaar: waterprojecten in het Afrikaanse land Mali.
Onze kinderen gaan schaatsen op ijsbaan De Scheg van 13.00 tot 14.00 uur. Ruim voor 15.00 uur is iedereen weer terug bij school.
Het vervoer naar en van de ijsbaan gaat per bus (groep 3, 4) en per fiets (groep  5, 6, 7 en 8; fiets in orde en evt. gekleed op regen).
Vertrek bij school: 12.15 uur. (We worden geacht om 12.45 uur aanwezig te zijn). Wilt u uw kind(eren) een lunchpakketje + drinken meegeven, zodat we allemaal (gratis) bij de eigen leerkracht kunnen overblijven? Het kind neemt de sportspullen (schaatsen) + de fiets  (gr 5 t/m 8) dus ’s ochtends al mee naar school! Kinderen die schaatsen gaan lenen, gaan met een begeleider naar de uitleenplek.

Voor verscheidene kinderen is het misschien de eerste keer dat zij de smalle ijzers onderbinden. Hulp bij het onderbinden van de schaatsen is zeker welkom. Via de groepsleerkrachten en/of de klassenouders wordt u hiervoor benaderd.
Dit is voor u een mooie gelegenheid om vroeg in het seizoen zelf ook te gaan schaatsen op een geheel vernieuwde ijsbaan .
Wilt u deze dag uw kind sportief (en warm) kleden?
Bij terugkomst op school is er koek en zopie.
NB: Muts (hoofdband) en handschoenen zijn verplicht!

Uw kind krijgt deze week het deelnemersformulier (=envelop) mee met flyers, waarop de sponsors  genoteerd kunnen worden. Uw kind laat bij de sponsor een flyer van Plan Nederland achter. De sponsor kan deze gebruiken als “deurzegel” om onnodig aanbellen te voorkomen.
Sponsors (ouders, familie, kennissen, buren e.a.) vullen hun naam /adres en een ronde-bedrag of een totaalbedrag in.
Op zoek gaan naar sponsors is uiteraard vrijwillig!

Om “verrassingen” te voorkomen nog even dit:

* De lengte van de kleine ronde (t/m 8 jr.) bedraagt 150m (max. aantal rondjes = 15)
* De lengte van de grote ronde (t/m 12 jr) bedraagt 400m (max. aantal rondjes =15)
* De lengte van het rondje lopen bedraagt ± 430m (max. 12 rondjes)

Ná 15 nov. kunnen de  kinderen de gesponsorde bedragen ophalen. Op de sponsorlijst zijn dan de bedragen vermeld. Klassenouders kunnen benaderd worden om de financiële afwikkeling te verzorgen.
Het is aan te bevelen uw kind(eren) hierbij te helpen, zodat ze niet alleen met geld over straat hoeven!
Voor meer informatie over deze actie kunt u terecht op de website: www.plannederland.nl/schaatsenenzwemmenvoorwater.

Hartelijk dank voor uw medewerking.

Gerrit Dijkerman
Contactpersoon.

Streetwisedag (ANWB) / week van de luizencontrole
maandag 28 okt 2019