Groep 8 heeft donderdag 12 juli de generale repetitie van de afscheidsmusical.

Op maandag 16 juli zullen zij de musical opvoeren voor hun ouders en andere genodigden.

sjoobizzz

Dinsdag 26 juni zijn de kinderen van groep 3 en 4 naar attractiepark Hellendoorn geweest. De heenweg in de bus hebben we onder leiding van juf Greta met volle borst alle schoolreis-liedjes meegezongen.
In het park gingen we in groepjes uiteen en hebben we genoten van alle attracties. Veel kinderen overwonnen hun angsten, stoer hoor!

Tussendoor kregen de kinderen frietjes, een frikandel of kaassoufle en heerlijk koud drinken. Met het mooie weer konden ze dat ook wel gebruiken.
Na het eten hadden we veel geluk, want het werd steeds minder druk. Soms mochten we blijven zitten in de attractie en konden we vaker achter elkaar.
Groep 3 en 4 hebben een gezellige en fijne dag beleefd; op naar het volgende schoolreisje!

Klik hier voor de foto's

 

Volgende week vrijdag is het zover ... vakantie.

Tot die tijd gonst het op de school van de bijzondere activiteiten.

Deze week staat grotendeels in het teken van het afscheid van Gerrit Dijkerman, die sinds 1973 aan De Sleutel verbonden is. Op vrijdag wordt de week van Gerrit afgesloten met een pleinfeest. U heeft hier informatie over ontvangen.

Ook Bert Brinkman is bezig met zijn laatste schoolweken. Ook van hem nemen we afscheid. Op woensdagmiddag, aansluitend na schooltijd, kunt u vanaf 12.15 uur beide leerkrachten de hand schudden.

 

Traditioneel wordt het schooljaar op woensdag afgesloten met het eindejaarsfeest. Dit schooljaar is het thema, hoe kan het ook anders, SPORT. U heeft hiervoor al een uitnodiging gekregen. De kinderen mogen op donderdag uitslapen. De school start dan om 9.30 uur.

 

Vrijdagochtend 20 juli is de laatste schoolochtend.

's Middags zijn de kinderen vrij.

andere tijdenGerard Nije Bijvank, directeur van de Nicolaasschool, en Gert Katerberg, directeur van De Sleutel hebben op 5 juli het verslag "Besluit van de werkgroep Andere Tijden" gepresenteerd op een gezamenlijke ouderavond in De Lindeboom.

Daarna is er in groepen verder gesproken onder leiding van de diverse werkgroepleden van beide scholen.

Rianne Bootsveld, administratief medewerker, zal met ingang van het nieuwe schooljaar niet meer op De Sleutel werkzaam zijn. Zij heeft urenuitbreiding gekregen op De Linde, een school voor speciaal onderwijs. Ze heeft de voorkeur aangegeven om op één school te werken. We bedanken Rianne voor haar inzet van de afgelopen jaren. Rianne werkt vanaf 2009 op De Sleutel.

De werkzaamheden van Rianne worden na de vakantie overgenomen door onze nieuwe administratief medewerker Deleja Meenink.

Volgend schooljaar komen drie nieuwe leerkrachten op de Sleutel te werken.

Judith Helderman-Koops in groep 5, Eveline Slagter in groep 4 en Janet Emens in groep 1.

In onderstaande stukjes stellen ze zich voor:

Op donderdagavond 5 juli vond gezamenlijk met de Nicolaasschool een informatieavond voor ouders over Andere (school)Tijden plaats. De MR heeft veel ideeën, tips en opmerkingen gekregen, maar ook de vraag naar meer informatie en een aanspreekpunt. Wij zullen deze punten meenemen naar de werkgroep. Vanuit de ouder- c.q. personeelsgeleding zijn Ulrike Weis ten Elsen en Greta Molendijk lid van de werkgroep Andere Tijden. Algemene informatie is te vinden op de website www.anderetijdeninonderwijsenopvang.nl

Kinderen oefenen gedurende het gehele schooljaar hun leesvaardigheid. Het einde van het schooljaar komt in zicht en de zomervakantie staat voor de deur. Vaak lezen kinderen in de vakantie minder dan normaal. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de vakantie niet lezen, na de vakantie een terugval hebben in de leesontwikkeling.

Je voorkomt deze zomerdip door regelmatig met uw kind te lezen. Natuurlijk kun je gewoon boeken lezen, maar denk ook aan een folder van een dierentuin of pretpark waar jullie naar toe gaan. Of een informatief boek over het land waar jullie op vakantie gaan. En ook strips, vakantieboeken en kindertijdschriften zijn leuk om te lezen. Kortom, het maakt niet uit wat je kind leest, als het maar leest.

Jongetje als onbeschreven blad - obs de sleutel - schalkhaarIn de nacht van 4 op 5 juli is het bronzen beeldje bij onze school gestolen. Het beeldje stond aan de Kolmansweg ter hoogte van de personeelskamer. Het beeldje 'Jongetje als onbeschreven blad' is eigendom van de gemeente Deventer.

We waren de laatste tijd juist op zoek naar de oorsprong van het beeldje. Hierover was contact tussen Gerrit Dijkerman en Kees Stormink, een oud-directeur van De Sleutel.

Dinsdag 26 juni was het schoolplein van De Sleutel helemaal omgetoverd tot een indianendorp.
Om half 10 kwamen alle kleuters verkleed als een indiaan naar school om mee te doen aan het kleuterfeest.
Het feest werd geopend door een paar indianen die op zoek waren naar een plekje om te wonen. Het waren alleen hele domme indianen, want zij hadden geen wigwam bij zich, maar een strandtent! Bovendien probeerden zij een vuurtje te maken met water.

gerrit dijkermanIn de week van 9 t/m 13 juli staat Gerrit centraal.

Hoe dit ingevuld gaat worden, staat nog niet helemaal vast.
Op woensdag 11 juli vanaf 12.15 (in de grote zaal) is er voor u als ouder/verzorger gelegenheid om hem en Bert Brinkman een “hand te komen schudden”.

gerrit dijkerman jarig 2012Op dinsdag 12 juni vierden meesters Dijkerman en Ruud hun verjaardag in groep 5. De dag begon met een ´feestelijke´ gymles waarin de kinderen allerlei circustrucs konden doen. Na de gym was er tijd voor wat lekkers en drinken. Daarna mochten we de vele cadeaus uitpakken. Wat zijn we verwend; lekkere chocolade, shampoo, bloemen, spaarpotten, snoeischaar, het kon allemaal niet op!

Let op: In de nieuwsbrief heeft gestaan dat deze avond op De Sleutel wordt gehouden.

De juiste locatie is De Lindeboom.

 Hierbij nodigen wij u uit voor een gezamenlijke ouderavond van de Nicolaasschool en De Sleutel over gelijke schooltijden. Deze avond zal op donderdag 5 juli plaatsvinden in De Lindeboom. De avond start om 20.00 uur.

Gedurende dit schooljaar heeft een werkgroep bestaande uit een vertegenwoordiging van de beide scholen zich gebogen over Andere Tijden. De werkgroep heeft een positief advies uitgebracht aan de directeuren.

 grime groep7Groep 7 heeft vrijdag 1 juni twee workshops gevolgd in het Havenkwartier.
De eerste was Hip-hop-dance. Dit werd gegeven door twee goede danseressen.
De kinderen hebben fantastisch meegedaan.
De tweede workshop was grimeren. De kinderen hebben tattoo’s , schaafwonden, blauwe ogen en bloedende wonden gemaakt bij zichzelf en bij elkaar. 
Wat zullen de ouders geschrokken zijn toen ze thuiskwamen.

 

Bekijk alle foto's via deze link.

 

Er zijn foto's gemaakt van Schoolvoetbal en de sponsortocht 2012.

Via onderstaande links kunt u de foto's bekijken:

Schoolvoetbal 2012

Sponsortocht 2012 (1)

Sponsortocht 2012 (2)

 

De afgelopen weken hebben wij op De Sleutel gewerkt met aan het project Kids' Skills.

In alle groepen hebben kinderen zichzelf doelen gesteld. In alle groepen zijn specifieke moeilijkheden omgezet in aan te leren of uit te voeren vaardigheden.

De kinderen en de leerkrachten zijn trots op wat ze bereikt hebben. We willen dat graag met ouders en verzorgers delen. Zoals u in de afgelopen Nieuwsbrieven al hebt kunnen lezen willen wij u daarom van harte uitnodigen op ons Kids'-Skills-feestje. In iedere groep kunt u zien waaraan de kinderen gewerkt hebben. De kinderen hebben per groep bedacht op welke wijze ze de afsluiting willen vieren. (Het is mogelijk meerdere groepen te bezoeken.)

We willen u van harte uitnodigen voor het Kids'-Skills-feestje op vrijdag 25 mei van 11.15 uur tot 12.00 uur.  

Tot vrijdag!

Leerlingen en team van OBS De Sleutel

 

Het was woensdag 9 mei een gezellige drukte in de grote zaal op school. Deze dag is eigenlijk wat anders gelopen als dat wij ons vooraf hadden voorgesteld. De kinderen uit groep 1,2,3 en 4 zouden de heuvel bij de 'Immer Weiterbrug' lopend beklimmen, maar door de weersomstandigheden heeft dit buiten niet kunnen doorgaan.

Om meester Arno en zijn actie voor Alpe d'HuZes toch te ondersteunen hebben de kinderen in de zaal onder beleiding van de groepsleerkrachten een uitgezet parcours afgelegd. Ieder kind kreeg een stempel op zijn stempelkaart. En dit is vergeleken met het buitenparcours meer geworden dan dat wij het hadden verwacht. Al met al was het een bijzonder geslaagde dag!

 Wij zijn erg blij met het bedrag dat de kinderen hebben opgehaald en ook trots op alle kinderen die zich hebben ingezet voor het KWF project Alpe d'HuZes. Bedankt!

 

Selma Alkan (LIO-er van groep 1-2a)

Alpe d'Huzes - Foto: Ronny te WechelOp 9 mei 's ochtends ratelde de wekker om 6.30 uur.

"Een luisterend oor aan het raam....?"

"Nee hé, het regent .....!

Snel de buienradar checken.

Dat voorspelt weinig goeds: regen, regen en nog eens regen. Maar vanuit de gedachte: "Opgeven is geen optie", wordt alles in gereedheid gebracht om van de sponsortocht een groot succes te maken.

kids-skills Deze week start in alle groepen het project Kids' Skills.

Kids' Skills is een positieve, constructieve manier voor kinderen om problemen te overwinnen door nieuwe vaardigheden te leren. In Kids' Skills worden kinderen gezien als rechtmatige partners van wie verwacht wordt dat ze actief deelnemen aan beslissingen die hen aangaan. Zo worden ze eigenaar van hun eigen leerproces.

 

gerrit dijkerman Dit schooljaar is het laatste schooljaar van Gerrit Dijkerman als leraar van onze school. Met ingang van 1 augustus maakt Gerrit namelijk gebruik van de FPU-regeling. Gerrit is sinds 1973 verbonden aan De Sleutel.

We gaan natuurlijk op feestelijke wijze afscheid van hem nemen. Het afscheid van Gerrit Dijkerman vindt plaats in de één na laatste schoolweek, de week van 9 t/m 13 juli.

Woensdagmiddag 11 juli is er voor ouders en leerlingen gelegenheid om Gerrit de hand te schudden. Later die middag is er gelegenheid voor oud-leerlingen, oud-ouders en andere genodigden om afscheid te nemen van Gerrit.

Zoeken op deze site