Februari 2011 - Nadat er veel tijd en moeite is gestoken in het behoud van de voorzieningen in Schalkhaar is er nu een start gemaakt met het in kaart brengen van de kwaliteit van wonen, werken en scholen in Schalkhaar. Wijkopbouw Schalkhaar heeft hiertoe in opdracht van de gemeente Deventer het initiatief genomen.
Ook de beide scholen van Schalkhaar zijn gevraagd mee te werken. Dit doen wij door via de Brede School leerlingen in de gelegenheid te stellen te leren filmen en interviewen onder leiding van een professioneel filmbedrijf.

Uitgangspunt is: basisschoolleerlingen filmen andere groepen Schalkhaarders.
Bijvoorbeeld:
geboren en getogen Schalkhaarder, of een importbewoner van Schalkhaar, een 80-jarige of een 18-jarige.
Deze lessen van de Brede School Schalkhaar zijn gratis.

De filmpjes worden op 2 april gepresenteerd. Dit tijdens de algemene presentatie van Wijkopbouw Schalkhaar in De  Lindeboom. Een ieder is hier welkom.
Rina Kloezen

Tweede Paasdag