Tijdens bouwvergaderingen zijn verschillende afspraken t.a.v. de daltonwerkwijze gemaakt.
De takenbrief is een goed hulpmiddel om te plannen, te differentiëren en te evalueren. Enkele voorbeelden zijn:
  • niet alle kinderen maken dezelfde leerstof: d.m.v. markeren laten zij zien wat voor hen bedoeld is;
  • kinderen en teamleden geven aan hoe de week is verlopen: heb ik mijn doelen gehaald?
In de leerlingenraad is besproken wat de ervaringen van de kinderen in dit eerste jaar zijn, te weten:
  • Zij vonden het notuleren lastig
  • .Het gaan kijken op een andere school (Jenaplan, Montessori) leek hen erg leuk
  • Het bedenken van (gym)lessen voor de eigen en andere groep scoorde hoog. Sommige groepen zijn hiermee al bezig (geweest).
Uitgevoerd is reeds:  de luchtverversers op de toiletten.
Gerrit Dijkerman (daltoncoördinator)

voorjaarsvakantie