Dinsdag 16 maart 14.45 uur:

De burgemeester van Deventer heeft zich seciaal tot de kinderen in de gemeente gericht.
Bekijk hier zijn verhaal:

Zondag 15 maart 19.45 uur:

Scholen dicht vanaf maandag 16 maart

• Vanaf 7.45 uur morgenochtend is er iemand op school aanwezig om de telefoon aan te nemen. Ouders die beide in de vitale sector(en) werken en geen opvang kunnen organiseren, kunnen ons dan telefonisch bereiken. Voor uw kind(eren) organiseren we opvang op school. Ook de BSO is er voor die kinderen, na schooltijd. De BSO is er alleen voor kinderen die overdag ook op school zijn.
  • Morgen gaan de medewerkers van de Sleutel aan de slag om 'onderwijs op afstand' te organiseren. We laten u en uw kind(eren) aan het einde van die dag weten wat de stand van zaken is.
  • Alle afspraken op school zijn tot nader bericht afgezegd.

We houden contact!

Zondag 15 maart 19.30 uur:

Beste ouders,

Afgelopen donderdag heeft het kabinet besloten om de scholen open te houden. Na de vele tegengeluiden in deze, heeft het kabinet na uitgebreid overleg vandaag besloten om scholen toch te sluiten.

Als bestuurder van de school waar uw zoon of dochter onderwijs volgt, sluit ik aan bij dit besluit. Dit betekent concreet dat alle OPOD en DAM-scholen per direct en tot 6 april dicht zijn. De aankomende week gaan we gebruiken om invulling te geven aan ‘onderwijs op afstand’. Wellicht heeft uw kind al wat werk voor thuis ontvangen, als dat niet zo is dan mag u dat de komende week verwachten.

We beseffen dat dit voor u en uw kinderen vervelend kan zijn. Mocht u als beide ouders hard nodig zijn in de zorg, bij de politie of brandweer (of in een van de andere vitale sectoren) en geen opvang kunnen regelen voor uw kind(eren), wilt u dat dan kenbaar maken bij de directeur van de school waarop uw kinderen zitten? Hij of zij zal vervolgens de mogelijkheden hiervoor aan u terugkoppelen.

Het zijn hectische tijden met veel onzekerheid. Blijf gezond, pas goed op jezelf en elkaar.

Met vriendelijke groet,

Yvonne de Haas

College van Bestuur OPOD en DAM

Zondag 15 maart 16.15 uur:

De ontwikkelingen met betrekking tot het Corona-virus volgen wij op de voet.
Vanmiddag spreekt het Kabinet opnieuw over het wel of niet open houden van de scholen.
Later vandaag, na het besluit van het Kabinet, plaatsen wij hier meer concrete informatie over het wel of niet open blijven van de school en de kinderopvang.

Kijk voor de kinderopvang ook op de website van Kindcentrum Schalkhaar.