gezonde school voedingOp jonge leeftijd wordt een belangrijke basis gelegd voor de toekomstige gezondheid. Een deel van de gezondheidsproblemen op volwassen leeftijd is al in de jeugd te voorkomen, of uit te stellen, door gezond gedrag te stimuleren. Ons nieuwe schoolplein daagt kinderen uit tot allerlei vormen van bewegen. Een ander element van gezond gedrag is een gezond voedingsbeleid op school.
Wij willen met enkele ouders nadenken over hoe we dit voedingsbeleid het beste vorm kunnen geven. Thema’s die daarbij aan bod kunnen komen zijn:

• Gezonde 10-uurtjes
• Gezond drinken
• Op naar een gezonde traktatie … of niet?
• Gezond koken in de schoolkeuken met gezonde ingrediënten uit onze schoolmoestuin
• Hoe houden we rekening met kinderen met bijvoorbeeld allergieën?

Geïnteresseerd? Stuur Annemijn, leerkracht van groep 6, even een mailtje of loop even langs.