streetwise anwbDe ouderraad van De Sleutel heeft ANWB Streetwise uitgenodigd om op 28 oktober naar onze school te komen. Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool. Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektro- en rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

De vier verschillende onderdelen zijn:
  • Voor groep 1 en 2 ‘Toet toet’: Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje.
  • Voor groep 3 en 4 ‘Blik en klik’: Verdere behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en de noodzaak van gebruik van de autogordel in een autostoeltje.
  • Voor groep 5 en 6 ‘Hallo auto’: Invloed van reactiesnelheid, inschatten van de remweg van een auto en het juiste gebruik van een veiligheidgordel.• Voor groep 7 en 8 ‘Trapvaardig’: Gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing.

Wil je zien hoe Streetwise in de praktijk gaat? Klik dan op onderstaande link en bekijk het filmpje op de site.
We gaan er samen met de kinderen een leerzame maar vooral gezellige dag van maken!!
Voor het goed laten verlopen van alle activiteiten, wordt de Kolkmansweg afgesloten.

Streetwisedag (ANWB) / week van de luizencontrole
maandag 28 okt 2019
Maandsluiting groep 1 t/m 4 (ouders welkom)
vrijdag 01 nov 2019